Philips hue lamp fittingen

5 augustus 2021

Philips hue heeft armaturen met een ingebouwde lamp, maar verkoopt ook losse lampen. In dit artikel leggen we uit wat een fitting is en welke fitting past bij welke Philips Hue lamp.

Wat is een fitting?

Een fitting is het verbindende onderdeel tussen twee voorwerpen. Bij lampen spreken we van een lampfitting wanneer we het hebben over de lampvoet met schroefdraad of bajonetaansluiting. Maar ook de lamphuls wordt een fitting genoemd.

Het meest gemakkelijk is om te onthouden dat we met een fitting het gedeelte bedoelen dat contact maakt met het armatuur.

Philips Hue verkoopt verschillende smart lampen met een GU10, E27 en E14 fitting

Philips hue fitting E27 & E14

Een veelgebruikte en bekende fitting is toch wel de Edison fitting. Deze kenmerkt zich door een schroefdraad die in de lampvoet van een lamp wordt gedraaid. Je herkent ze aan de letter E, gevolgd door de diameter van de schroefdraad in millimeters.

De bekendste varianten zijn toch wel de lampen met een E27 of E14 fitting. De E27 heeft een schroefdraad van 27 mm en de E14 heeft een schroefdraad van 14mm. Deze twee varianten vind je hoogstwaarschijnlijk door het gehele huis heen.

Philips Hue White and Color E27 Bluetooth Duo Pack kopen?

Philips Hue E27 fitting

Lampen met een E27 fitting zijn de meest lampen in Nederland. Zoals eerder benoemd bevat een Philips hue e27 lamp een schroefdraad van 27 millimeter dikte, welke vervolgens in de armatuur geschroeft / gedraaid kunnen worden.

Philips Hue White Ambiance E14 Bluetooth Duo Pack kopen?

Philips Hue E14 fiting

Philips hue lampen met een E14 fitting hebben ook een Edison schroefdraad maar in dit geval is de schroefdraad 14 millimeter in dikte. Dit type lamp wordt vaak gebruikt als nachtlampje of schemerlamp. Daarnaast worden ze gebruikt in verschillende elektrische apparaten.

Philips Hue White Ambiance GU10 Bluetooth Duo Pack kopen?

Philips Hue GU10 fitting​

De andere fitting die bekend is, is de bajonetsluiting. Deze worden vaak gebruikt in philips hue spotjes en staan bekend onder de noemer GU10 fitting. Hierbij staat de G voor Glas en 10 voor de afstand in millimeters. 

Zijn er nog meer fittingen?

Ja er bestaan meer fittingen voor lampen, echter gebruikt Philips hue op het moment van schrijven alleen de E27, E14 en GU10 fitting. 

 

4 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Ik zit al jaren te speuren naar gx53 lampen die voldoen aan hue of zigbee. Gaan die er ooit komen?

 2. Alle links werken niet : 404 error. Erg slordig ( vanaf iPhone)

  • Hey Micha!

   Ik zie het ja, ik ben natuurlijk altijd bezig met de site te verbeteren.
   Dan willen er nog wel eens wat links breken in oudere artikelen.

   Bedankt voor het aankaarten, ik heb het dan ook direct aangepast 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Philips Hue winkel
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0