Wat is een Philips Hue Bridge?

De Philips Hue Bridge is het hart van je Philips Hue systeem in huis. De Philips Hue Bridge is onmisbaar in jou persoonlijke Philips Hue systeem. Het vormt namelijk de hersenen die alle handelingen binnen je Philips Hue Systeem regelt. Een philips Hue systeem bestaat gebruikelijk uit minimaal 4 elementen:

  • De Philips Hue Bridge Controller
  • De Philips Hue Producten zoals lampen of spots
  • De Philips Hue App
  • WIFI

De Bridge is zoals de naam al zegt de verbindende factor tussen de bovenstaande punten.

Hoe ziet de Philips Hue Bridge er uit?

De Philips Hue Bridge is het hart van je philips hue systeem

De Bridge ziet heeft een enorm mooi strak en modern design. Het bestaat uit een wit vierkant kastje met afgevlakte hoeken en verschillende LED elementen. Zoals verbinding indicatoren en een grote blauwe led ring om de Bridge knop die je moet indrukken om apparaten te koppelen.

Verder heeft het apparaat 2 ingangen aan de onderkant: Een voor de netwerk kabel (UTP) en een voor de voedingsingang om het apparaat van het apparaat van stroom te voorzien.

Installeren van een Philips Hue Bridge

De Philips Hue Bridge is een controller die super eenvoudig te installeren is. Voorzie het apparaat van stroom, plug de netwerk kabel in en koppel hem aan de Philips Hue App die de app-store of google play store gratis te downloaden is.

Hoeveel Philips Hue lampen & apparaten kan ik aan mijn bridge koppelen?

Met de Philips Hue Bridge heb je de mogelijkheid om tot wel 50 Philips Hue lampen en tot wel 12 accesoires te koppelen en te bedienen via de app.

Dit betekend dat je in principe je gehele woning kan voorzien met 1 bridge. Welke bij elk Philips Hue starter kit zit geleverd.

Het koppelen van de lampen

Het koppelen van de lampen is even eenvoudig als het installeren van de bridge. Haal de lamp uit de verpakking en plaats deze in de bijbehorende fitting. Let goed op of het bijvoorbeeld een E14, E27 of GU10 fitting betreft.

Na het plaatsen van de lamp en aanzetten van de lamp zal de wifi-chip in de lamp geactiveerd worden en gaan zoeken naar een bridge.

Met als resultaat dat de lamp verschijnt in de Philips Hue App. Koppel de lamp met de bridge en binnen 1 minuut kun je de lamp gebruiken in je eigen philips systeem.

Let-op: Heb je een dimmer?  Zet deze dan op volle kracht open. Anders begint de lamp te knipperen in combinatie met de ingebouwde dimmer in de lamp zelf.

Wat is het bereik van de Philips Hue Bridge?

Het bereik van de Philips Hue Bridge kan nogal variëren. Het heeft met enkele factoren te maken:

Bereik van je smartphone en tablet richting de Hue Bridge

Thuis heeft je mobiele telefoon of tablet via je eigen wifi netwerk verbinding met je router. Je Bridge heb je tijdens de installatie gekoppeld aan de router. Als jij dus wifi-bereik hebt thuis, kun je ook direct je Philips Hue bridge bereiken.

En je raad het al: hoe beter je wifi-bereik, hoe groter het bereik van je Philips Hue Bridge. Het verbeteren van je wifi signaal of bereik kan op verschillende manieren worden gerealiseerd.