Philips Hue installeren

19 oktober 2020

Het installeren van Philips Hue in een woning is erg eenvoudig. Er zijn slechts enkele stappen die je moet doorlopen om Philips Hue optimaal te benutten in huis:

 1. Voorzie de lampen van stroom
 2. Installeer de Philips Hue Bridge
 3. Download de Hue App
 4. Stel je lampen & ruimtes in.

Elk van deze stappen zullen we onderstaand uitgebreid toelichten. Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen dat je Philips Hue lampen, een bridge, een smart device en een stabiel wifi-netwerk hebt.

Sluit de hue lampen aan op het stroomnet

Het is tijd voor de eerste stap: De lampen aansluiten door ze van stroom te voorzien. Wanneer je een losse lamp hebt schroef je de fitting in de gewenste armatuur. Indien je een complete lamp (dus inclusief armatuur) of spot hebt gekocht monteer je deze op de gewenste plek in het huis voorafgaand aan deze stap.

Installeer de Philips Hue Bridge

De Philips Hue Bridge is het hart van jouw Philips Hue setup. Dit kleine apparaat zorgt ervoor dat de lampen op een slimme manier aangestuurd kunnen worden.

Het installeren van een Philips Hue Bridge is eenvoudig. Je voorziet de Bridge van stroom via de bijgeleverde adapter. Vervolgens start hij automatisch op en kan je de bridge verbinden met een netwerkkabel aan de router in huis. Op deze manier kunen de lampen via het wifi-netwerk met elkaar communiceren. Vervolgens wacht je tot de drie lampjes op de bridge branden om verder te gaan naar de volgende stap.

Philips Hue App

De derde stap is het downloaden en installeren van de Philips Hue app op jouw smart device. Zo kun je de app installeren en koppelen op je tablets en telefoons. De applicatie is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Na de installatie van de app kan je verbinding maken met de aangesloten Philips Hue Bridge. De bridge gaat vervolgens automatisch op zoek naar de verschillende Philips Hue lampen in huis.

Na de installatie van de app is het tijd om de applicatie zo in te richten dat je het maximale uit jouw verlichting haalt.

Configureer jouw woning naar wens

Nu dat de setup compleet is kan de applicatie zo ingesteld worden dat je het maximale uit de lampen haalt:

 1. Kamers & Zones
 2. Lampconfiguratie
 3. Accessoire configuratie
 4. Scenes
 5. Routines & Timers

Kamer & Zone configuratie

In het begin zul je waarschijnlijk nog niet veel Philips hue lampen hebben in huis, maar ongetwijfeld hangen ze in de zelfde ruimte / kamer. Het is mogelijk om deze ruimtes aan te maken en individueel te bedienen.

Dit doe je door een kamer aan te maken, het een herkenbaar icoon te geven en vervolgens de correcte lampen toe te wijzen aan de kamer.

Is er daarna ook nog behoefte om meerdere kamers tegelijkertijd te bedienen? Maak dan een zone aan, zoals bijvoorbeeld een gehele verdieping.

Lampconfiguratie

Het zal je wellicht al opgevallen zijn tijdens de installatie, maar het is mogelijk om de lampen in huis een unieke naam te geven om ze zo gemakkelijk te herkennen. Dit is mogelijk door binnen de instellingen naar lampconfiguratie te gaan,  op het “i” icoon van een gewenste lamp te klikken en deze een eigen naam en icoon te geven.

Accessoire configuratie

Heb je een accessoire gekregen zoals een dimmer bij een van je philips hue lampen? Of heb je een sensor gekocht? Dan zijn deze te configureren binnen de accessoire configuratie binnen in de instellingen van de hue applicatie.

Scènes

Binnen het woning paneel in de applicatie is het mogelijk om kamers aan en uit te zetten, maar ook om scènes te maken. Een scène stelt je in staat om alle lampen binnen een gewenste kamer op een bepaalde wit tint of kleur te zetten (indien je White & Color lampen hebt). Op deze manier kan je de woning in een handomdraai veranderen van sfeer.

Routines & Timers

Ten slotte heb je routines & timers. Dit zijn in mijn ogen interessante opties binnen de applicatie. Zo is het mogelijk om de lampen in huis te laten ontwaken en dimmen a.d.h.v. jouw opsta & bedtijd.

Daarnaast kan je de lampen automatisch aan laten gaan wanneer jij thuis komt en uitschakelen wanneer je van huis weg gaat. 

Ten slotte is het mogelijk om timers in te stellen zodat, ook wanneer je op vakantie bent, de lampen om een bepaalde tijd aangaan. Dit is niet alleen fijn maar werkt ook nog preventief voor inbraken.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   Philips Hue winkel
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0