Philips hue spots – Beste Smart home spotjes voor binnen en buiten.

19 oktober 2020

Op zoek naar een spotjes voor in jouw Philips Hue smart home opstelling? Dan zijn de Philips Hue spots wat voor je.

In dit artikel kijken we naar de verschillende smart spotjes die het in haar collectie heeft: Van inbouwspots voor in de keuken tot aan prikspots voor in de tuin.

Daarnaast zal ik de goedkoopste modellen en aanbiedingen voor je op een rijtje zetten zodat je altijd een “spotgoedkope” Philips Hue lamp kan scoren.

Slimme LED spotjes

De slimme LED spots van Philips Hue zijn led lampen van het hoogste segment. Deze slimme verlichting is zuinig, dimbaar en volledig te bedienen via de Philips Hue app op smart devices zoals jouw telefoon of tablet.

Dit betekend dat de spotjes in te stellen zijn op lichtschema’s, te bedienen zijn met Google Home voice commando’s en nog veel meer.

Met of zonder dimmer?

Bij de meeste spots wordt een fysieke Philips Hue dimmer meegeleverd die je in staat stelt om verschillende lichtschema’s in te stellen en de lampen te dimmen.

Heb je echter al een dimmer en wil je jouw huidige setup uitbreiden? Kies dan voor een model zonder dimmer om geld te besparen.

Geen Bridge? Kies Bluetooth.

Heb je geen Philips Hue bridge? kies dan een model met bluetooth. Deze zijn zonder Philips Hue bridge uit het start pakket te gebruiken en dus volledig via bluetooth te bedienen.

Er zijn echter verschillende soorten spotjes op de markt. Over het algemeen onderscheiden we binnen Hue de volgende type spotjes:

 1. Inbouwspots
 2. Opbouwspots voor plafonds & wanden
 3. Prikspots.

Sommige spotjes zijn meer geschikt voor een type ruimte dan andere spotjes. Zo zijn sommige modellen vochtbestendig voor gebruik in badkamers en de buitenspots weer weerbestendig.

Welke Philips Hue spotjes onderscheiden we?

Nu we weten dat er er verschillende type spotjes zijn is het tijd om de kijken naar de verschillende modellen Philips Hue spotjes.

We verdelen ze hieronder op in het type zodat het zoeken van het juiste model nog eenvoudiger verloopt.

Opbouwspots

 • Philips Hue Buckram
 • Philips Hue Buratto
 • Philips Hue Fugato
 • Philips Hue Runner
 • Philips Hue Argentena
 • Philips Hue Adore (opbouw)

Inbouwspots

 • Philips Hue Adore (inbouw)
 • Philips Hue Centura
 • Philips Hue Miliskin

Buitenspots

 • Philips Hue Lily
 • Philips Hue outdoor Appear

Philips Hue opbouwspots

Een Philips Hue opbouwspot is een type spot dat je monteert aan een wand of plafond. Het fijne is dat je, integendeel tot een inbouwspot, geen rekening hoeft te houden met het type wand of plafond.

Boven noemde we al kort de verschillende type modellen die elk verschillen in eigenschappen als kleur, aantal spotjes en type certificering voor speciaal gebruik.

Philips Hue Buckram

De eerste opbouwspot is de Philips Hue Buckram serie. Deze opbouw spots zijn te herkennen aan hun moderne bolvormige armatuur die verkrijgbaar is in het wit & zwart.

De Buckram spots zijn verkrijgbaar in een enkele tot aan vier verschillende lichtpunten en bevatten grotendeels een dimmer.

Philips Hue Buckram Spot

Philips Hue Buratto

De Philips Hue Buratto serie is te herkennen aan het klassieke, cilindervormige armatuur. Deze armaturen zijn verkrijgbaar in het wit & grijs.

De Hue Buratto spots zijn verkrijgbaar in een enkele tot aan vier verschillende lichtpunten. Ook hier is vrijwel overal een dimmer bijgeleverd. 

Philips Hue Buratto Spots

Philips Hue Fugato

De Philips Hue Fugato spotjes lijken qua uiterlijk enorm veel op de buratto. Er zijn echter enkele verschillen:

De Fugato modellen zijn allemaal uitgevoerd in white & color. Dit houdt in dat ze alle wittinten bevatten, warmer dimmen en in te stellen zijn op 16 miljoen kleuren.

Daarnaast is de voet van de armatuur rond in plaats van vierkant en zijn de kleuren van de armatuur verkrijgbaar in wit & zwart.

Deze modellen zijn verkrijgbaar in een enkele tot vier lichtpunten.

Hue Fugato Spot
0
Philips fugato wit 1 pack

Philips fugato wit 1 pack

Beste deal op: coolblue.nl
83.99
0
Philips Hue fugato zwart 1 pack

Philips Hue fugato zwart 1 pack

Beste deal op: coolblue.nl
100.00
0
Philips Hue fugato zwart 2 spot

Philips Hue fugato zwart 2 spot

Beste deal op: bol.com
152.00

Philips Hue Runner spots

Philips Hue Runner spots zijn een van de populaire opbouwspotjes in de Hue serie. 

Qua uiterlijk lijken deze spotjes enorm veel op Buratto serie. Beide modellen hebben een cilindervorm en een vierkante voet. Echter zit het verschil hem in de arm en de lengte van de cilinder armatuur.

Wanneer je goed kijkt zie je dat bij de Philips Hue Runner spots de arm namelijk in een hoek van 90 graden bevat en als een soort “L” vorm aan de cilinder vast zit. Daarnaast zijn de cilinders van de Runner spots korter dan de Buratto.

Deze modellen zijn verkrijgbaar in een enkele tot drie lichtpunten en in het zwart en wit.

Philips Hue Runner Spots

Philips Hue Argenta

De Philips Hue Argenta zijn de nieuwste opbouwspotjes uit de Philips Hue serie. Deze slimme bluetooth lampen lijken qua uiterlijk op de Hue runner spots maar hebben een zwarte cirkel aan de binnenkant en een volledige zwarte achterkant van het armatuur.

Daarnaast zijn deze modellen uitgevoerd met een White & Color. Hierboven bespraken we al kort wat dat betekend.

Hue Argenta Spot

Philips Hue Adore - Opbouwspots & Inbouw

De laatste uitbouwspotjes die we onder de loep nemen zijn de die uit de Hue adore lijn. In tegendeel tot de voorgaande lijnen bestaat de Philips hue Adore lijn uit verschilende lampen die gemaakt zijn voor gebruik in de badkamer.

De Adore badkamer spotjes hebben namelijk een speciale certificering en zijn gemaakt om waterdicht te zijn en daardoor goed tegen de vochtige omgeving van de badkamer te kunnen.

De lampen hebben een mooi rond armatuur en voet en zijn uitgevoerd met wit licht.

Daarnaast heeft Adore ook een ander type spotje die we in het volgende hoofdstuk behandelen: Inbouwspotjes.

Philips Hue Adore Spot

Philips Hue Inbouwspots

Een Philips Hue inbouwspot is een type spot dat je monteert in een wand of plafond. Op deze manier steekt er, in tegendeel tot de opbouwspots, niets uit en kan een elegantere look gecreëerd worden. Hier dien je wel rekening te houden met het type muur of plafond.

Ook hier verschillende de modellen in eigenschappen als kleur, armatuur en type certificering voor speciaal gebruik.

Philips Hue Milliskin

De tweede inbouwspot die we behandelen is de Philips Hue Milliskin. Deze inbouw spot komt in verschillende vormen: Namelijk rond en vierkant.

Deze inbouwspotjes hebben een aluminium behuizing en zijn draaibaar zodat je ze altijd naar de juiste plek kan laten schijnen.

Deze inbouwspotjes hebben een breedte van 7,7 cm en een lengte van 17,8cm.

 

Philips Hue Milliskin Inbouwspot

Philips Hue Centura

De laatste inbouwspot, de Philips Hue Centura, lijkt qua uiterlijk sprekend op de MIlliskin maar heeft enkele subtiele verschillen:

 1. De Centura is kleiner met een lengte van 14,2 cm
 2. De Centura heeft gekleurd licht
 3. De Centura spot heeft nieuwere technieken zoals bluetooth en EyeComfort.
Philips Hue Centura Inbouwspots

Philips Hue buitenspots

Ten slotte heeft Philips Hue ook een buitenlijn met verschillende type spotjes. Onder deze spotjes vallen een set aan prikspots die perfect gebruikt kunnen worden om bomen uit te lichten en andere gedeeltes van de tuin, maar ook prachtige wandspotjes 

Philips Hue Lily buitenspot

De Philips hue tuinspots worden verkocht onder de naam Philips Hue LilyDeze buitenspots van Philips hue hebben een geïntegreerde LED lamp in het matzwarte allumnium armatuur. Gevolgd door een spitse onderkant waarmee ze gemakkelijk in de grond te bevestigen zijn.

De Lily buitenspots zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, namelijk de normale Lily en XL. Voor beide varianten heb je vervolgens de keus om een starterpack te nemen of juist voor de uitbreiding van je huidige setup.

Philips Hue buitenverlichting Lily Prikspot

Philips Hue Outdoor Appear

De Philips Hue Outdoor Appear zijn wandspots voor buitengebruik. Deze modellen hebben een moderne zwarte alluminium armatuur met 2 spots aan elke kant. Dit geeft een prachtige verspreiding van het witte of gekleurd licht over de muur.

Philips Hue Appear Spots
1 Reactie
 1. Goeie morgen wij zijn aan het verbouwen en willen inbouw spots in ons plafond maken het plafond voor de woonkamer is 10 bij 4
  Als wij Hue inbouw spots nemen welke raad u ons aan en hoever moeten de spots uit elkaar en hoe ver van de muur voor het mooste resutaat
  wij willen ze kunnen dimmen naar warm sfeer verlichting

  Mvg P van leeuwen

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Philips Hue winkel
  Logo